Flora- en Visserijdagen Den Oever

Op vrijdag 2 september a.s. is het weer zover, de 52ste editie van de Flora- en Visserijdagen in Den Oever gaan van start! De Flora-vereniging organiseert de binnendijkse activiteiten zoals onder andere de kermis, bloementent en, niet te vergeten, de jaarmarkt op zondag. De Vlootschouw Commissie organiseert de buitendijkse activiteiten welke geheel in het teken van de visserij zullen staan.


Foto: Henk-Jan Wittink


Roeiwedstrijden tijdens de Flora- en Visserijdagen!
Een vast onderdeel van de Flora- en Visserijdagen zijn de roeiwedstrijden op de maandagochtend, voorafgaande aan de Vlootschouw, maandag 5 september die georganiseerd worden door de IJsclub Voorwaarts. De wedstrijden beginnen om 9.00 uur. Men kan zich hiervoor opgeven in het kantoor van de visafslag of bij de in hetzelfde gebouw gevestigde P.O. Wieringen. Men kan zowel een heren- als een damesploeg opgeven, deze bestaat uit 8 roeiers en een stuurman of stuurvrouw. Het inschrijfgeld is € 20,– per ploeg en dient bij opgave gelijk te worden voldaan.


In december 2010 heeft er een bestuurswisseling plaatsgevonden, de afgetreden commissie heeft na 21 jaar organiseren van het evenement aangegeven dat het tijd is voor jong bloed om de continuïteit van het evenement te waarborgen en meer aansluiting te vinden met de jeugd. Het nieuwe bestuur bestaat uit een zevental jonge mensen die allen in meer of mindere mate te maken hebben met de visserij. Het nieuwe bestuur is van mening dat we weer terug moeten naar de oorspronkelijke opzet van de visserijdagen, namelijk de promotie van de visserij!

Dit jaar zullen de Visserijdagen in het teken staan van het thema ‘Innovatie en Duurzaamheid’.  Als geen ander is er op Wieringen een drang, en ook een noodzaak, om te innoveren wat betreft vangstmethodes, verwerking van de vangst en levering naar de handel en dus de consument.

Dit jaar kunt u op de haven verschillende duurzame visserijmethodes bewonderen. Op zaterdag en zondag zal Bart van Olphen, bekend van Fishes en het tv-programma Koffietijd, kookdemonstraties verzorgen. Daarnaast vindt op zondag, zoals elk jaar, een markt plaats met onder andere oude ambachten, nautische producten, diverse Wieringer producten en oude scheepsdiesels. ’s Middags zijn er optredens van onder andere Sgt. Wilson’s Army Show.

Op maandag vindt traditioneel de Vlootschouw plaats, de Wieringer Vloot, mooi versiert met vlaggetjes, vaart dan uit de Waddenzee op waarbij bezoekers de gelegenheid krijgen om (gratis) een rondje mee te varen. Op maandag wordt daarnaast gratis vis uitgedeeld aan de bezoekers, mogelijk gemaakt door de Wieringer vissers.  Ook voor de kinderen is er genoeg vertier, zo lopen er schminkende clowns op de haven rond, staat er de plaatselijke scouting met een leuke activiteit en staat er een springkussen. In de tent op de haven kan er tijdens de Flora- en Visserijdagen genoten worden van feestelijke muziek en een drankje tot in de vroege uurtjes.

De Visserijdagen zijn mede mogelijk gemaakt dankzij Rabobank Schagen-Wieringerland, vissers van Wieringen, PO Wieringen, Visafslag Hollands Noorden, CIV Den Oever U.A. en andere sponsoren.

Voor meer informatie over het programma en foto’s kunt u terecht op onze website www.visserijdagen.nl. Wij hopen u graag te zien op het haventerrein in Den Oever tijdens de Flora- en Visserijdagen!

Vlaggenbier
Op Vrijdagmiddag tussen 16.00 uur en 19.00 uur wordt er vlaggenbier georganiseerd in de tent op de haven, dit is bedoeld voor de Wieringer vissers en bedrijven gerelateerd aan de haven. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de Vlootschouw commissie en de verschillende bedrijven op en rond de haven.

Mocht u een Wieringer visserman zijn die op een niet-Wieringer vaart bent u natuurlijk ook van harte welkom, wel moet u zelf een bijdgrage leveren in de kosten dit is 21 euro, welke aan de deur kunnen worden voldaan. Let wel alleen bedoeld voor vissermannen! Voor meer info kunt u bellen met 06-51405464 of info@visserijdagen.nl

(bron: www.wieringernieuws.nl)

Dit bericht is geplaatst in 2011 met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.