Royale gift Vlootschouwcommissie aan KNRM

De Vlootschouw Commissie heeft zaterdagochtend 2.398 euro geschonken aan het station Den Oever van de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij. Voorzitter Peter Jeeninga van de commissie overhandigde de symbolische cheque aan schipper Reijer Jorna van de KNRM.

Jaarlijks wordt tijdens de vlootschouw aan boord van de schepen gecollecteerd voor de KNRM. Het publiek, dat dan gratis mee mag varen, is dan altijd wel bereid tot een donatie. De reddingmaatschappij heeft voorafgaand aan de vlootschouw ook altijd een demonstratie in samenwerking met de Koninklijke Marine.

Gewoonlijk wordt de opbrengst van de collecte beschikbaar gesteld aan de landelijke KNRM, gevestigd in IJmuiden. Door de goede contacten met deze organisatie slaagde de Vlootschouw Commissie erin het bedrag in Den Oever te houden.

Jorna en de meegekomen bemanningsleden waren uiteraard zeer in hun sas met de gift. “We verstoken per jaar 5.700 liter gasolie tijdens onze hulpacties, dus dit bedrag is zeer welkom,” aldus de schipper.
(bron: www.dichtbij.nl )

Dit bericht is geplaatst in 2011 met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.