Vlootschouwcommissie wint KNRM-wimpel

NOORDWIJK / DEN OEVER – De Vlootschouwcommissie, die jaarlijks het buitendijkse programma van de Flora- en Visserijdagen in Den Oever organiseert, heeft de Zilveren Wimpel van de KNRM ontvangen. Dit als dankbetuiging vanwege de jarenlange trouwe donaties aan het reddingswezen.

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in Palace Hotel Noordwijk werden afgelopen vrijdagmiddag door KNRM-directeur Roemer Boogaard de winnaars naar voren geroepen.

De zilveren wimpel ging naar Vlootschouw Commissie Den Oever. Tijdens de Flora- en Visserijdagen in Den Oever worden traditioneel collectebusjes uitgezet op de deelnemende vissersschepen. Bezoekers van die schepen wordt gevraagd een bijdrage te doen voor het reddingwerk. Jaarlijks levert dat tussen de € 2.500,- en € 4.000,- op voor de KNRM.

KNRM-directeur Boogaard roemde tijdens de bijeenkomst de grote verbondenheid tussen de KNRM en Den Oever. Niet alleen het reddingsstation, maar ook de bevolking van het vissersdorp is jarenlang trouw aan de reddingmaatschappij. Voorzitter Peter Jeeninga nam de oorkonde met wimpel in ontvangst. Hij sprak zijn dank uit en stelde dat de veiligheid van de vissersmannen die door de KNRM gegarandeerd wordt een groot goed is. De Vlootschouwcommissie wil met het opgehaalde geld graag een steentje bijdragen aan het behouden die veiligheid op het water. 

De heer Rolloos uit Rotterdam ging er met de eerste prijs, de Gouden Wimpel, vandoor. Hij is 81 jaar en haalt structureel oud papier (zo'n 10.000 kilo) op ten bate van de KNRM. Als zeer trouwe Redder aan de wal (58 jaar donateur!) besteedt hij de opbrengst van zijn vele werk met graagte aan de KNRM.

Op de derde plaats (Bronzen Wimpel) kwam Stichting West Coast Challenge. Zij organiseert jaarlijks het gelijknamige sportevenement, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de KNRM. De West Coast Challenge is een extreem outdoor-event, waarbij de deelnemers zich laten sponsoren ten bate van de KNRM. Jaarlijks levert de WCC de KNRM enkele duizenden euro’s op.

Er werd door ruim 1.640 mensen een stem uitgebracht. De heer Rolloos kreeg daarvan 29%,  de Vlootschouwcommissie 21% en West Coast Challenge 13%.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.